Środa,
24 Stycznia 2018 r.

Imieniny obchodzą:
Chwalibóg, Felicja,
Mirogniew, Rafał, Rafaela,
Tymoteusz

Do końca roku zostało 342 dni.

Flaki z boczniaków 

 

SKŁADNIKI: 50 dag boczniaków, 4 marchewki, 3 pietruszki, 2 nieduże pory, 2 cebule, średniej wielkości seler, 3 kostki bulionu warzywnego, 2 łyżki oliwy, natka pietruszki, mielona papryka, sól, pieprz.

 

Jarzyny umyć i obrać. Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować. Dodać umyte i pokrojone w paski boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion. Gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na talerzu posypać zupę posiekaną natką.

Design Jankes | Powered by Quick.Cms | CMS | TYRMYCEL ® | Odwiedzin: 17225