Poniedziałek,
22 Października 2018 r.

Imieniny obchodzą:
Abercjusz, Filip, Halka,
Kordula, Kordelia,
Przybysława, Sewer

Do końca roku zostało 71 dni.

Jajka faszerowane boczniakiem

 

SKŁADNIKI: 300-500g boczniaka, 4-6 jajek, 2-3 łyżki masła, sól pieprz, szczypiorek, listki sałaty, olej do smażenia.

 

Grzyby umyć, pokroić w drobną kostkę, posolić, podsmażyć do odparowania wody, wystudzić. Zamiast drobno kroić można grzyby po usmażeniu przekręcić przez maszynkę i jeszcze kilka minut podsmażyć do całkowitego pozbycia się wody. Ugotować jaja na twardo, obrać, przekroić na połówki, z środka wyjąć żółtka do miseczki. Żółtka dobrze rozgnieść widelcem z masłem, dodając grzyby i przyprawy, na koniec dodać pokrojony szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełniać kopiasto połówki białek, układać na liściach sałaty.

Design Jankes | Powered by Quick.Cms | CMS | TYRMYCEL ® | Odwiedzin: 283