Piątek,
20 Kwietnia 2018 r.

Imieniny obchodzą:
Agnieszka, Amalia, Czesław,
Czech, Czechasz, Czechoń,
Florencjusz, Florenty, Nawoj,
Sulpicjusz, Szymon, Teodor

Do końca roku zostało 256 dni.

Pierś indycza nadziewana z morelami

 

SKŁADNIKI: 1 cała pierś indycza, 200g mięsa od szynki lub dobrego mielonego, 500g boczniaków, podsmażonych i zmielonych, 80g suszonych moreli, sól pieprz, słodka papryka, 2 łyżki natki pietruszki, 2łyżki masła.

 

Mięso umyć, rozklepać, nie dziurawiąc, natrzeć papryką i pieprzem, posolić. Mięso wieprzowe i grzyby podsmażone zemleć, przyprawić, wymieszać z masłem, pokrojonymi w paski morelami i natką pietruszki. Rozsmarować farsz na płacie mięsa, zrolować i obwiązać bawełnianym sznurkiem. Skropić olejem i piec w piecyku co jakiś czas polewając wodą lub piec w rękawie foliowym do tego celu przeznaczonym. Piec 60-90 minut w temp. 220oC. Podawać na zimno pokrojoną w plastry.

Design Jankes | Powered by Quick.Cms | CMS | TYRMYCEL ® | Odwiedzin: 896